Susan Baker
Doctora en Psicologia
Psicòloga
Girona, Costa Brava - Catalunya

Doctorada en Psicologia Clínica a Estats Units

Més de 25 anys d'experiència en teràpia familiar, teràpia de parella i teràpia individual.

Tractament personalitzat a cada client per ajudar a resoldre els problemes el més aviat possible.

Enfocament del tractament

La meva pràctica es basa en una branca de la psicologia anomenada Teoria Sistèmica. Aquest enfocament no només té en compte els problemes de les persones de manera aïllada, sinó com els símptomes s’inicien i es mantenen en relació amb un seguit d’interaccions amb altres persones.
Després d'escoltar el que el client desitja canviar en la seva vida, l’ajudo a adonar-se com el problema s'expressa en el seu dia a dia - família, treball, vida social – per veure el que ha de canviar.
També tinc formació en Hipnoteràpia Eriksoniana que es basa en la idea que els coneixements necessaris per resoldre un problema existeixen en l'inconscient de la persona, on es guarda tota la informació sobre la seva vida. Sovint, els símptomes són hàbits desenvolupats en el passat que ara impedeixen que la persona pugui funcionar com desitja. Intento ajudar el client a confiar en la seva pròpia intuïció i en la seva capacitat per canviar els seus hàbits i mostrar-li la manera d'aprofitar els seus propis recursos.
Si hi ha traumes en el passat, el puc ajudar a veure el que va succeir, donant una sensació de protecció i de distància perquè els sentiments del passat no siguin tan intrusius en el moment actual.
En el cas de parelles o de problemes familiars, treballo amb les persones perquè puguin adonar-se de la xarxa d’interaccions en què els hàbits de cada persona afecten les altres, i per ajudar-les a canviar de tal manera que se senten més còmodes.
El fet d’haver-me traslladat a viure a un nou país fa que, des de la meva pròpia experiència personal, pugui comprendre l’estrès i el repte que suposa aprendre una nova llengua i adaptar-se a un nou context cultural.
Treballo en anglès, català i castellà.

Tel: 629182751 | Email: |